Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanellöv

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

En riktig julkaka, små löv, doppade i socker och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Ställ kallt 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. kavla ut degen på mjölat underlag, cirka ½ cm tjock. Ta ut små löv med kakmått.
  3. Blanda kanel och socker på ett fat. Vänd löven i blandningen och lägg dem efter hand på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dem kallna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.