Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelmarängsnittar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Detta är små godbitar som smälter i munnen. Den spröda mördegsbottnen tillsammans med den lite sega kanelmarängen är en riktig höjdare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop smör, socker, mjöl och ägg, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Överarbeta inte degen, den ska precis hänga ihop.
  2. Stjälp upp degen på ett bakbord och forma två rullar, ca 2-3 cm i diameter.
  3. Linda in degrullarna i plastfolie och låt vila 20 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Platta ut degrullarna på ett bakplåtspapper, de ska vara ca 4 mm tjocka.
  5. Gör kanelmarängen. Vispa äggvitan till ett fast skum, tillsätt socker medan du fortsätter att vispa. Rör ner kanel och nästan all mandel, spara 2 msk.
  6. Bred ut fyllningen på deglängderna och strö sedan över den resteranden mandeln.
  7. Grädda längderna 15-20 minuter. Skär dem i små sneda kakor när de fortfarande är varma och låt kakorna svalna medan de ligger kvar på plåten.
  8. Älskar du choklad kan du använda kakao istället för kanel. Byt då ut kanelen mot 1-2 msk kakao efter smak. Kakan kan även bakas ut i en bakform, ca 20x20 cm. Följ för övrigt grundreceptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.