Detta är små godbitar som smälter i munnen. Den spröda mördegsbottnen tillsammans med den lite sega kanelmarängen är en riktig höjdare.
Instruktioner
- Arbeta ihop smör, socker, mjöl och ägg, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Överarbeta inte degen, den ska precis hänga ihop.
- Stjälp upp degen på ett bakbord och forma två rullar, ca 2-3 cm i diameter.
- Linda in degrullarna i plastfolie och låt vila 20 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.
- Platta ut degrullarna på ett bakplåtspapper, de ska vara ca 4 mm tjocka.
- Gör kanelmarängen. Vispa äggvitan till ett fast skum, tillsätt socker medan du fortsätter att vispa. Rör ner kanel och nästan all mandel, spara 2 msk.
- Bred ut fyllningen på deglängderna och strö sedan över den resteranden mandeln.
- Grädda längderna 15-20 minuter. Skär dem i små sneda kakor när de fortfarande är varma och låt kakorna svalna medan de ligger kvar på plåten.
- Älskar du choklad kan du använda kakao istället för kanel. Byt då ut kanelen mot 1-2 msk kakao efter smak. Kakan kan även bakas ut i en bakform, ca 20x20 cm. Följ för övrigt grundreceptet.
Publicerat den
23 januari 2008
Skriv kommentar