Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelmazarin

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mazarin i storformat med äpplen och kanel. Njut den till kaffet med eller utan vispgrädde eller vaniljvisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda ströbröd och 1 tsk kanel och strö det över smöret.
  2. Kärna ur och skär äpplen i tunna klyftor. Lägg dem i formen.
  3. Fyllningen: Mal söt- och bittermandel. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt ägget. Blanda i mandel och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör till sist ner mjölken.
  4. Bred smeten över äpplena i formen och grädde i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  5. Låt kakan kallna innan den själps upp på fat. Pudra över 1/2 tsk kanel.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.