Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelparfait med lingonkolasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lingon i kolasåsen ger en spännande brytning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggen, florsockret, vaniljsockret och kanelen pösigt. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll upp parfaiten i en form och ställ i frysen i 4-5 timmar.
  2. Smält strösockret och farinet till kolasåsen i en kastrull. Häll i lite grädde i taget och koka tills sockret och farinet har löst sig. Häll i lingonen och rör runt så att det blandas.
  3. Servera parfaiten med såsen ringlad runt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Suss5 4 april 2009

    Helt suverän efterrätt som jag gjort till jul- eller nyårsfesten i många år. Den söta och varma kolasåsen bryter så bra mot de syrliga lingonen och den kalla parfaiten. Klar 5a!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.