Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelparfait med stekta äpplen och havregranola

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

God dessert med len parfait, smakrika äpplen och krispig topping. Blir det granola över så är den god att strö över yoghurt med blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kanelparfait: Vispa upp grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt i en annan bunke. Blanda ner grädden och kanelen i äggvispet. Häll upp smeten i en form, sätt plastfolie över den och sätt in bunken i frysen i 4-5 timmar.
  2. Havregranola: Sätt ugnen på 185 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Strö ut grynen på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Stekta äpplen: Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smöret. Strö över sockret och vänd runt tills bitarna blivit karamelliserade. Strö över kanelen.
  4. Ställ in fyra portionsglas i frysen i minst 10 minuter. Varva sedan parfait, äppelbitar och granola i glasen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.