God dessert med len parfait, smakrika äpplen och krispig topping. Blir det granola över så är den god att strö över yoghurt med blåbär.
Instruktioner
- Kanelparfait:
Vispa upp grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt i en annan bunke. Blanda ner grädden och kanelen i äggvispet. Häll upp smeten i en form, sätt plastfolie över den och sätt in bunken i frysen i 4-5 timmar.
- Havregranola:
Sätt ugnen på 185 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Strö ut grynen på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Stekta äpplen:
Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smöret. Strö över sockret och vänd runt tills bitarna blivit karamelliserade. Strö över kanelen.
- Ställ in fyra portionsglas i frysen i minst 10 minuter. Varva sedan parfait, äppelbitar och granola i glasen.
Publicerat den
8 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar