Hittade receptet i mammas stora receptpärm! Ska bakas med smör för smakens skull.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker, häll i det smälta matfettet. Tillsätt vetemjölet blandat med bakpulver.
- Dela degen i fyra bitar som rullas ut till ca 25 cm långa längder, lägg dem på en plåt. Platta till dem lätt och pensla dem med vatten innan pärlsocker och sedan kanel strös på (obs pärlsocker först annars fastar det inte).
- Grädda ca 15-18 min i 200 grader. Ta ut och låt svalna lite, skär sedan i bitar och lägg med snittytan upp. Sänk ugnsvärmen och låt dem torka en stund, kan låta dem stå i eftervärmen sen. Jag har tyvärr inga exakta tider, går på känsla.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums!!! Jättegoda skorpor. Jag provade också att byta ut kanelen mot kardemumma och det gick jättebra, men man bör ha i kardemumman tillsammans med det smälta smöret. Dessa skorpor kommer att bakas igen!
Har provat fler recept av kanelskorpor men de här är utöver de andra, mycket god smak och lättbakade dessutom. Sparas absolut...