Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors kanelskorpor

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Hittade receptet i mammas stora receptpärm! Ska bakas med smör för smakens skull.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker, häll i det smälta matfettet. Tillsätt vetemjölet blandat med bakpulver.
  2. Dela degen i fyra bitar som rullas ut till ca 25 cm långa längder, lägg dem på en plåt. Platta till dem lätt och pensla dem med vatten innan pärlsocker och sedan kanel strös på (obs pärlsocker först annars fastar det inte).
  3. Grädda ca 15-18 min i 200 grader. Ta ut och låt svalna lite, skär sedan i bitar och lägg med snittytan upp. Sänk ugnsvärmen och låt dem torka en stund, kan låta dem stå i eftervärmen sen. Jag har tyvärr inga exakta tider, går på känsla.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • freja71 9 augusti 2008

    Mums!!! Jättegoda skorpor. Jag provade också att byta ut kanelen mot kardemumma och det gick jättebra, men man bör ha i kardemumman tillsammans med det smälta smöret. Dessa skorpor kommer att bakas igen!

  • zonale 20 februari 2010

    Har provat fler recept av kanelskorpor men de här är utöver de andra, mycket god smak och lättbakade dessutom. Sparas absolut...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.