Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneltårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 35 minuter
Skriv ut

en god tårta till efterrätt

Ingredienser

Instruktioner

Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget. Rör kraftigt. Blanda mjöl, hjorthornssalt och kanel. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Bred ut lite av smeten i en smord stekpanna. Grädda i ugn vid 225 grader i ca 6 min, gör likadant med resten av smeten. Det räcker till 5-6 bottnar. Låt bottnarna svalna. Stjälp upp dem försiktigt ,de är mycket sköra. Vispa grädden. Smält blockchokladen. Lägg samman bottnarna med grädden emellan strax före servering. Bred ett lager choklad överst. Garnera med valnötskärnor. Kan även serveras till kaffetåren

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tonica 5 november 2008

    Jag tror at det här är rätt recept...känner igen det. Vet du vilke n tårta jag menar?

  • umbra08 9 november 2008

    Det är inte samma recept som jag har haft men det ser ut som den kan smaka väldigt gott./mamma

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.