Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanin med grillade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Coniglio con pomodori gratinati. Det går utmärk att ersätta kaninen med kyckling, helst frigående kyckling som finns att köpa i saluhallar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär vitlöken i skivor. Hetta upp 3 msk olivolja i en stor stekpanna och fräs vitlöken försiktigt tills den blir mjuk utan att ta färg. Tillsätt sedan kaninbitarna och stek i ca 10 min. Vänd bitarna så att de steks på alla sidor.
  2. Häll på vinet, och höj temperaturen, stek i ytterligare 10 min tills vinet evaporerats. Tillsätt 1/2 dl vatten och sätt på ett lock, sänk värmen till lägsta temp och låt koka sakta i ca 1 timme. Vänd bitarna med jämna mellanrum och tillsätt vatten om det skulle bli för torrt.
  3. Sätt på grillen i ugnen. Tvätta och torka tomaterna och skär varje tomat i 8 klyftor. Lägg sedan klyftorna i en stor ugnssäker form där även kaninbitarna får plats när dom är färdigstekta. Strö över ströbrödet och häll till sist på ca 2 msk olivolja. Grilla i ca 15 min, tills tomatklyftorna fått färg.
  4. Ta ut tomaterna och sätt ugnen på 210°.
  5. Ta upp kaninbitarna ur stekpannan och blanda ner dem i den ugnssäkra formen med tomatklyftorna.
  6. Stek upp sardellfiléerna i 3 msk olivolja. När sardellerna smält blanda ner oliverna och kaprisen. Häll blandningen över kaninen och tomatklyftorna, salta och peppra efter behov, blanda väl och ställ in formen i ugnen i ca 10 min.
  7. När allt fått lite färg ta ut formen och strö över lite hackad persilja. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.