Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanin med plommonsås, brocolli och pressad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Coniglio con salsa di prugne , brocolli e purè di patate En fantastiskt trevlig söndags middag på kanin. Ett intressant kött med rejäl struktur utan att vara något som helst segt. Helt klart värt att testa.

Ingredienser

Instruktioner

Bena ur låren och spara benen. Mosa ett eller två plommon per lår och fyll låret med moset. Lägg i en timjanskvist samt salta och peppra. Bind samman låret med pancetta runt omkring. Stek i smör. Kör klart i ugn (150 grader, tills innertemperaturen är 75 grader) Under tiden så steks lök, morotsbitar, selleri och vitlök i smör tillsammans med benen. Häll över vinet och låt koka i cirka 30 minuter. Sila och tillsätt grädde och fond. Koka till såsen blir lagom koncentrerad. Smaka av med salt och peppar. Servera med pressad potatis och broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.