Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig Kantarellsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god soppa att äta som förrätt eller till varmrätt. Receptet är beräknad mängd för att ätas till förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka den gula löken. Fräs löken med kantarellerna i smöret tills löken blivit mjuk och glansig. Slå på det vita vinet och ha i fonden. Låt det koka upp och koka ihop en liten stund. Det får inte koka torrt.
  2. Slå sedan på vattnet och låt det koka i fem minuter. Tag det sedan åt sidan. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare så att den blir slät. Om det blir jätte tjockt kan man späda den med lita av grädden under tiden man mixar.
  3. Häll sedan tillbaka i kastrullen och slå på grädden och mjölken. Låt koka upp. Låt det sedan koka i ca fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Om du tycker soppan är för lös så är det bara att reda den med lite maizena redning. För att få den lite extra mustig innan serveringen så kan man mixa den lite till så att den blir skummig innan man lägger upp den.
  5. Vill man så kan man klicka i en liten klick crème fraiche i den upplagda soppan som dekoration. Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jansingen 14 september 2011

    Precis vad jag letade efter! En kantarellsoppa utan en massa ingredienser som saknas i skåpet. Böt vinet mot vatten, kalvfond mot kycklingfond och la till en tärning grönsaksbuljong. Blev en fyllig och mustig kantarellsoppa. Behåller receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.