Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarell- och köttfärspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svamptider

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen.
  2. Fyllning: Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen.
  3. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.
  4. Täcket: Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20 - 30 minuter. Servera med en fräsch sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • doris08 13 april 2008

    Mycket god! Använde eget plockade kantareller. Nästa gång ska jag steka ur dem mer, blev lite blött. Men en god smak. Gjorde den på ett buffébord

  • Nettans1 7 maj 2010

    Väldigt god paj! tog trattkantareller i stället, fat då tog jag inte lika mycket. Det blev väldigt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.