Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarell- och rotfruktssoppa med örter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En krämig soppa som är lika god som förrätt som ensamrätt. Lätt är den att göra och den smakar ljuvligt i munnen! Och för att inte tala hur gott hemmet börjar lukta i takt med att soppan kokas! Lite salvia gör soppan extra god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva purjolöken tunt. Skala och skär rotsellerin, palsternacka och morötter i små tärningar.
  2. Fräs lök och rotfrukter i smöret i en gryta i 3 minuter. Sänk värmen.
  3. Tillsätt grädden, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, det tar ca 20 minuter.
  4. Tillsätt timjan, rosmarin och salvia och rör om.
  5. Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar. Stek dem hastigt i smöret. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Tillsätt kantarellerna till soppan och rör om.
  7. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.