Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarell-lasagne med hjortronpesto

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket annorlunda rätt! Alla som provat hittills har "tagit" receptet! Passar som vegetarisk rätt eller tillsammans med viltfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantarell-lasagne: Laga den som en vanlig lasagne. Byt ut köttfärssåsen mot gräddstuvade kantareller. Använd rikligt med svamp (helst färska om det finns, men konserverade fungerar i nödfall). Rensa och skär kantarellerna i lagom bitar.
  2. Smörfräs kantarellerna (om du har färska kantareller, spara några stora till garnering över sista lagret), salta och peppra efter smak. Häll i och fräs den finhackade schalottenlöken ett tag. Häll på grädde, rör ner den rivna västerbottenosten så att stuvningen tjocknar något. (Spara lite ost till garnering över sista lagret). Det skall vara rikligt med fyllning!
  3. Varva lasagne plattor och stuvning. Avsluta med stuvning och strö över rsten av den rivna västerbottenosten och de sparade kantarellerna . Laga i ugn enligt instruktion på pasta-paketet.
  4. Denna rätt passar utmärkt med viltfilé eller en grillad oxfilé.
  5. Servera med hjortronpesto. Tag grön pesto. (Färsk) blanda den med hjortronsylt. Brukar ta fyra msk pesto o en 1msk hjortronsylt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.