Riktigt god lasagne med ostsås och baconstekta kantareller.
Instruktioner
- Béchamelsås:
Skala och finhacka schalottenlöken och fräs löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den får färg.
Rör ner mjölet och tillsätt sedan mjölken och grädden i omgångar under vispning. Blir såsen för lös, tillsätt mer mjöl.
- Koka upp såsen under omrörning, sänk värmen och låt den puttra några minuter. Akta så att såsen inte bränns vid. rör i västerbottensost och ta kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala löken och finhacka den och baconet. Fräs det i en stekpanna tills det fått lite färg.
- Hacka kantarellerna och tillsätt dem i stekpannan.
När vattnet kokat ur svampen, tillsätt en klick smör och bryn svampen. Krydda med timjan och peppar samt eventuellt en nypa salt.
- Smörj en ugnssäker form och varva lasagneplattor, svampblandning och béchamelsås. Toppa med Västerbottensost och gratinera tills osten är gyllenbrun, 20-25 minuter.
- Servera lasagnen med en grönsallad.
Publicerat den
7 augusti 2011
Skriv kommentar