Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellcrêpes

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Goda crêpes med kantarellstuvning eller med annan svamp

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, socker och salt. Rör ner mjöl och smör till en fast smet. Mixa i vatten och mjölk till en ganska lös blandning.
  2. Värm upp stekpannan, lägg i lite smör för den första crêpen.
  3. Grädda pannkakorna på båda sidorna. Lägg smörgåspapper mellan varje crêpe och låt dem svalna.
  4. Stuvning: Rensa och skiva svampen. Smält smöret i en kastrull, lägg ner svampen. Strö över salt.
  5. När svampen börjar släppa vätska är det dags att pudra över mjölet under omrörning. Tillsätt grädde, mjölk och soja under omrörning, sjud på svag värme tills stuvningen är lagom tjock.
  6. Fördela fyllningen på svala crêpes och rulla ihop dem.
  7. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.