Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamppizza med chévre, honung och timjan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemlagad pizza är en given succé! Här får den smak av skogens guld.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt socker, flingsalt och olivolja.
  2. Tillsätt mjölet, lite i taget och knåda degen i maskin i ca 10 minuter tills den är elastisk. Strö över lite vetemjöl och jäs degen under bakduk till dubbel storlek ca 45 minuter.
  3. Stek under tiden kantarellerna i lite smör tills de börjar se blanka och fina ut ca 3-4 minuter. Lyft av och ställ åt sidan.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i 4 bitar, eller kavla ut hela tunt på mjölat bakbord. Lyft över på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Skiva getosten tunt och fördela jämnt över pizzan. Fördela även de stekta kantarellerna över pizzan. Ringla över honungen och strö över pinjenötterna. Strö över färsk timjan och grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Förbered oljan under tiden. Hacka rosmarinen fint och blanda med övriga ingredienser.
  7. Ta ut pizzan och ringla över oljan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Letty 12 september 2011

    Denna pizza är ett måste till helgen. Låter mumsfilibabba!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.