Hemlagad pizza är en given succé! Här får den smak av skogens guld.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt socker, flingsalt och olivolja.
- Tillsätt mjölet, lite i taget och knåda degen i maskin i ca 10 minuter tills den är elastisk. Strö över lite vetemjöl och jäs degen under bakduk till dubbel storlek ca 45 minuter.
- Stek under tiden kantarellerna i lite smör tills de börjar se blanka och fina ut ca 3-4 minuter. Lyft av och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i 4 bitar, eller kavla ut hela tunt på mjölat bakbord. Lyft över på en plåt med bakplåtspapper.
- Skiva getosten tunt och fördela jämnt över pizzan. Fördela även de stekta kantarellerna över pizzan.
Ringla över honungen och strö över pinjenötterna.
Strö över färsk timjan och grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Förbered oljan under tiden. Hacka rosmarinen fint och blanda med övriga ingredienser.
- Ta ut pizzan och ringla över oljan.
Publicerat den
3 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna pizza är ett måste till helgen. Låter mumsfilibabba!