Instruktioner
Börja med att stycka tjädern och tärna i lagom stora bitar.
Bryn dom lätt i stekpanna och häll sedan över i en gryta. Späd med vatten och låt koka upp.
Skala och hacka morötterna och lägg dom i grytan låt de sedan små puttra.
Blanda i fond, salt, peppar, soya, grädde, gele och låt den fortsätta koka ihop.
Ta upp och smaka en köttbit, är den seg koka ett tag till. Borsta och hacka svampen.
Bryn dom i smör i en stekpanna och salta. Låt dom steka tills all vätska är borta. Red ev grytan lite om man vill ha den lite krämigare. Häll svampen ovanpå.
Klart!
Serevera med potatis eller ris och lite gelé.
Smarrigt. Letade ett recept efter jag skjutit min första tjäder och fann detta. Tack så mycket!!
Otroligt gott blev det, bästa jag ätit på länge!!!
Detta kommer jag att prova i helgen. det låter väldigt gott. men det är ju allt villt tycker ju jag som jägare. Tackar och bockar för receptet Navajo (Indian)
En underbar gryta som vi har gjort två gånger och kommer att göra igen om tillfälle ges!
Hur länge ska man koka? Finns det risk att det blir torrt precis som kyckling?
Mmmmmmmmmmmmmmmm