Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellfisk i gräddig potatis

(1 kommentar)  
Kantarellfisk i gräddig potatis Kantarellfisk i gräddig potatis Kantarellfisk i gräddig potatis
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En helt underbar smakupplevelse. Den mjälla fisken med kantarellsmaken i gräddig potatis. Allt under ett lätt knaprigt täcke.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform väl. Skrubba eller skala potatisen och skär den i skivor. Lägg i formen och krydda med salt och svartpeppar, rör runt och sätt mitt i ugnen ca 15 minuter. Fräs svampen i smör till den fått lite färg. Krydda fisken med salt och citronpeppar. Grovriv osten, och klipp gräslöken. Ta ut potatisformen och lyft ut ca hälften av potatisen, sprid ut resten i ett lager. Lägg på fisken och lägg svampen ovanpå, sprid gräslöken över allt. Lägg på resten av potatisen och osten, häll på grädden. Pudra ströbröd över och sätt in i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 30 minuter till det har en fin brun färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fialotta88 12 augusti 2012

    Låter spännande, ska testas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.