Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellmuffins på dinkelmjöl

 
Skriv ut

Festligt och gott till te, soppa eller kräftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rensa och skölj svampen och dela den ev. i mindre bitar.
  3. Stek svampen i smör och låt den fräsa en stund tills vattnet dunstat. Salta och blanda med persilja.
  4. Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt eller vanlig plåt.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ner det i mjölblandningen tillsammans med svampen och smält smör.
  6. Klicka ut smeten i muffinsformarna och låt stå ca 20 minuter.
  7. Grädda mitt i ugnen i 12 – 18 minuter beroende på muffinsstorlek. Det blir 6 stora eller 12 normalstora.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.