- Serverar: 2 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Kantarellomelett med en twist, gott!
Instruktioner
- Rosta (stek) pinjenötterna i halvhet stekpanna utan matfett tills de fått lite färg. Lägg åt sidan. Rensa svamp och skär i mindre bitar. Skala och finhacka röd- och vitlök.
- Hetta upp stekpannan utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt lite olivolja och löken. Fräs detta någon minut utan att det bränns.
- Knäck äggen i en bunke och vispa ihop dem med en gaffel. Salta och peppra. Häll äggvispet i stekpannan över svampen. Sänk värmen något. Rör lätt med en trägaffel i smeten så att smeten rinner ner och blir fast.
- Strö över timjan och riven parmesan. Toppa med rostade pinjenötter. Servera genast.
- Ett gott bröd hör också till tycker jag.
Publicerat den
20 november 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!! Hade ingen timjan hemma så jag tog persilja från växthuset istället.