Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellomelett med rostade pinjenötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Kantarellomelett med en twist, gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta (stek) pinjenötterna i halvhet stekpanna utan matfett tills de fått lite färg. Lägg åt sidan. Rensa svamp och skär i mindre bitar. Skala och finhacka röd- och vitlök.
  2. Hetta upp stekpannan utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt lite olivolja och löken. Fräs detta någon minut utan att det bränns.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop dem med en gaffel. Salta och peppra. Häll äggvispet i stekpannan över svampen. Sänk värmen något. Rör lätt med en trägaffel i smeten så att smeten rinner ner och blir fast.
  4. Strö över timjan och riven parmesan. Toppa med rostade pinjenötter. Servera genast.
  5. Ett gott bröd hör också till tycker jag.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chrnas 13 juli 2016

    Jättegott!! Hade ingen timjan hemma så jag tog persilja från växthuset istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.