Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellpaj med brieost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En paj med två av mina favoriter i som jag hittade på jobbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rulla ut smördegen på mjölat bord och kavla ut den något. Lägg över degen i en smord form eller långpanna, ca 25 x 40 cm. Sätt in den i frysen ca 15 minuter.
  2. Skala och hacka vitlöken. Hacka kantarellerna grovt och fräs lite lätt i en klick smör tillsamman smed vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Fräs spenaten lite lätt i ca 1 msk olivolja. Låt saften rinna av i ett durkslag.
  3. Ta ut pajformen, tryck ut aluminiumfolie i pajskalet och fyll med ris eller gula ärtor. Förgrädda ca 5 minuter.
  4. Lyft bort folien med ärtorna. Lägg spenaten i botten och fördela svampen över.
  5. Blanda ägg, grädde och parmesanost. Krydda med salt och peppar och häll över svampen. Skär brieosten i tunna skivor och lägg som en stjärna i pajsmeten.
  6. Grädda ca 40 minuter. servera den ljummen med en sallad.
  7. Ugn; 175'

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • immer 30 december 2012

    Mycket god!! Helt klart en ny favorit både som förrätt och som matpaj. Tack för att du delade med dig :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.