Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellpaj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mumsig i höstmörkret!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop degen. Tryck ut i en smord pajform och ställ in i kylen 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Fräs kantarellerna tillsammans med lök i smör. Salta och peppra lite för att få fram den bästa smaken. Häll kantarellerna i det varma pajskalet. Blanda ost, grädde, mjölk, ägg och salt och peppar. Häll över pajen. In i ugnen och grädda i 15-20 minuter till.
  2. TIPS: Man kan även tillsätta lite köttfärs för att få en lite matigare paj. Använd då helst älgfärs för den bästa smak-kombinationen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • epi 10 augusti 2008

    Den här blev mycket uppskattad av alla. Kommer att göra den många fler gånger. Hadde i ett paket bacon och det smakade suveränt gott tillsammans. Lätt att göra lätt att äta upp:) Du får 5 stjärnor

  • epi 8 februari 2009

    I dag prova vi den igen på sonens 16 års kalas med corn färs i. Hade en vegitarian på gästlistan. Men jag lovar det var fler som tyckte den var sååå god.

  • maripili 3 september 2011

    SUPER : SÅÅÅ GOD

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.