Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellpaj med brännvinsost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket god paj som passar till grillat och som tillbehör till kräftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär det kylskåpskalla smöret i kuber. Blanda ihop vetemjöl, smör och det kalla vattnet i matberedaren. Låt pajdegen vila kallt i ca en timme.
  2. Tryck ut pajdegen i en smord och mjölad form med löstagbar kant. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Riv osten. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
  3. Lägg osten i botten av pajskalet och häll över ägg och gräddblandningen. Grädda i 35 minuter. Rensa och borsta kantarellerna. Dela dem om de är stora. Fräs kantarellerna tills vattnet kokat bort. Tillsätt smör, salt och peppar och fräs i 5 minuter. Blanda i gräslöken under den sista minuten. Lägg de frästa kantarellerna ovanpå pajen strax innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maggander 19 augusti 2009

    Glömde att skriva in hur många grader det ska gräddas i. Jag gräddade i 200 grader.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.