- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En mycket god paj som passar till grillat och som tillbehör till kräftor.
Instruktioner
- Skär det kylskåpskalla smöret i kuber. Blanda ihop vetemjöl, smör och det kalla vattnet i matberedaren. Låt pajdegen vila kallt i ca en timme.
- Tryck ut pajdegen i en smord och mjölad form med löstagbar kant. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
Riv osten. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
- Lägg osten i botten av pajskalet och häll över ägg och gräddblandningen. Grädda i 35 minuter.
Rensa och borsta kantarellerna. Dela dem om de är stora. Fräs kantarellerna tills vattnet kokat bort. Tillsätt smör, salt och peppar och fräs i 5 minuter. Blanda i gräslöken under den sista minuten.
Lägg de frästa kantarellerna ovanpå pajen strax innan servering.
Publicerat den
19 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Glömde att skriva in hur många grader det ska gräddas i. Jag gräddade i 200 grader.