Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellpaj med camembert

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ta vara på skogens guld och gör denna underbara paj. Servera den ljummen med en klick crème fraiche, löjrom, hackad rödlök och dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna.
  2. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme, då går det lättare att kavla eller trycka ut degen i formen och den färdiga pajen blir sprödare.
  3. Kavla eller tryck ut degen i en osmord pajform, gärna med löstagbar kant, som mäter 24-26 cm i diameter. Nagga pajbotten med en gaffel. Ställ in formen 30 min i kylen eller 10 min i frysen. Då halkar degen inte lika lätt ner i formen under gräddningen.
  4. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 min.
  5. Skär svampen i mindre bitar. Fräs i smör tillsammans med lökhacket tills vätskan kokat in. Låt det svalna.
  6. Fördela röran i det förgräddade pajskalet. Skär osten i centimetertjocka skivor och fördela över svampen.
  7. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över svampen och osten.
  8. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, ca 40 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.