Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellpaj med Philadelphiaost

(2 kommentarer)  
Kantarellpaj med Philadelphiaost Kantarellpaj med Philadelphiaost
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har precis gjort en paj med kantareller, salladslök, Philadelphiaost och grädde. I söndags kom min kompis med en halv bärkass med kantareller som hon och hennes man hade varit ute och plockat. Hon äter inte svamp själv och det är jag givetvis jätteglad för att hon inte gör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200°C. Dela det kylskåpskalla smöret i mindre bitar. Lägg smöret, mjölet och saltet i en bunke och arbeta snabbt ihop pajdegen. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 10 minuter.
  2. Fyllning: Stek kantareller och salladslök så de får lite färg. Större kantareller delas. Salta bara lite. Blanda i Philadelphiaost och grädde i stekpannan med kantarellerna och löken. Det skall bli en krämig röra. Häll stuvningen i pajskalet och strö över den rivna osten.
  3. Grädda pajen i 225°C i 15-20 minuter i mitten av ugnen tills den får vacker färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Josses 12 augusti 2010

    Den här måste bara provas! Vattnas redan i munnen bara av att se bilden!!!

  • eqqoboy 21 januari 2012

    Den är riktigt, riktigt god, jag brukar ha ett paket bacon i också, en klar femma

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.