Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellpaj med Västerbottensost

(1 kommentar)  
Kantarellpaj med Västerbottensost Kantarellpaj med Västerbottensost Kantarellpaj med Västerbottensost
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En annorlunda paj men så god med dessa ostar tillsammans med dill och kantareller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ostarna med elvisp och tillsätt dillen. Vispa i ett ägg i taget. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbara kanter, ca 26 i diameter.
  2. Häll i ostsmeten och grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 30 minuter, smeter ska fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna.
  3. Stek kantarellerna i smör, smaka av med salt och vitpeppar och toppa tårtan med dem.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • UllaC 8 augusti 2011

    Jag hade 300 g riven Västerbottensost och 100 g riven Prästost och det blev jättegott. Att jag gjorde så berodde på att påse med riven Västerbottensost är jättedyr och innehåller bara 150 g styck, så jag köpte 2 st och rev själv utav prästosten jag hade i kylskåpet och lade till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.