En matig pizza med mycket svampsmak.
Instruktioner
- Värm vattnet till 45 grader. Blanda vatten, olivolja, sirap och salt. Tillsätt mjöl, parmesan och till siat jästen. Arbeta till en smidig deg och jäs övertäckt ca 40 min.
- Parmachips: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg skinkskivoena på bakpappersklädda plåtar. Torka mitt i ugnen 20-30 min, beroende på skinktjocklek, tills de är spröda. Lossa skivorna försiktigt och låt kallna på galler.
- Champijonkräm: Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek dem i smör till de fått fin färg. Salta och peppra. Mixa champinjonerna med resterande ingredienser till en slät kräm. Låt kallna.
- Topping: Ansa kantarellerna eller låt förvälda rinna av. Stek dem i smör till fin färg. Krydda med salt, peppar, socker och timjan. Kärna ur och finhacka paprikan. Höj ugnsvärmen 225 grader.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 30 cm i diameter. Bred på champinjonkrämen och strö över kantareller, paprika, parmesan och oliver. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
- Skär pizzorna i snibbar. Garnera med gräslök, gräddfil och parmachips.
Publicerat den
15 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar