Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellrisotto LCHF

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En underbart krämig och god "risotto" på blomkål men jag lovar att den smakar lika bra som vanlig risotto om inte godare. Ibland varierar jag och tillsätter grön sparris också för en "matigare" risotto. God som ensam vegetarisk LCHF lunch eller som tillbehör till vilken annan rätt som helst, stekt kyckling, bacon eller stek. Om man vill kan man byta ut vattnet mot vitt vin. En portion (utan sparris och vin) innehåller 8 kolhydrater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka upp en kastrull med vatten och riv blomkålen grovt på rivjärn. Koka blomkålen 1-2 minuter, häll av vattnet.
  2. Smält smöret i en kastrull, hacka löken och bryn den en stund så den blir mjuk men inte tar färg. Tillsätt blomkålsraspet, buljongen, svampen och vattnet. Låt koka under omrörning tills det kokat torrt.
  3. Tillsätt grädden och låt det koka ytterligare ca 10-15 min under omrörning då och då. Risotton ska vara krämig och grädden tjocknat lite när det är klart.
  4. Tillsätt den rivna osten och rör om så osten smälter. Njut av en underbart krämig risotto med mycket få kolhydrater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.