Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellrulle

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Nu när vi vittjat våra kantarellställen och ve den, som har varit där och plockat! Rullen att fylla med härlig nyplockad svamp (eller köpt på burk) är nästan som en sufflé, pösig och läcker

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 175°/250° Smält fettet, rör ner mjölet och späd med mjölken. Sjud i ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen. Rör ner ost, gulor, potatismjöl och salt. Låt smeten kallna. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Bred ut den i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med smort bakpapper. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Fräs under tiden den hackade svampen i matfett tills det "knäpper" i den. Krydda med lök, salt och peppar. Stjälp upp sufflén på ett bakpapper. Fördela svampen över hela ytan och strö på persilja. Rulla ihop från långsidan, pensla rullen med smält fett och strö på lite ost. (Hit går rätten att förbereda.) Gratinera ca 10 minuter. S Servera med någon sallad. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.