Så här års kan vi frossa i egenhändigt plockade kantareller. Tillsammans med västerbottensost blir det en god fyllning i den här matiga rulltårtan
Instruktioner
- Ugn 225°
- Smält smöret. Vispa i mjölet och späd med mjölken. Koka på svag värme under omrörning, cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.
- Rör i gulorna, en i taget och blanda i bakpulvret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
- Gör fyllningen under tiden. Hacka lök och svamp. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt svampen låt den steka med tills all vätska kokat in. Blanda i persilja och ost och smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen på bottnen. Rulla ihop som en rulltårta, med skarven nedåt. Hit går bra att förbereda.
- Höj ugnsvärmen till 250 grader. Strö över riven ost och gratinera i övre delen av ugnen tills rullen har fin färg, cirka 10 minuter.
Servera varm eller ljummen.
Lycka till!
Publicerat den
3 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde dessa i helgen och kan varmt rekommendera dom, hittade recepet på alltommat.se.. Bara såååå goda