- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Jag älskar svamp och denna sås är helt superb. Bjud gärna stekt kalkon och stekt kulpotatis till denna sås, godare middag kan man inte få.
Tillbehör brysselkål och rödkål samt svartvinbärsgelé. MUMS!
Instruktioner
- Dra ur vattnet ur svampen genom att steka den i en stekpanna på medelgod värme utan fett.
- Tillsätt mycket smör och smörstek kantarellerna och den hackade löken tills du fått en bra stekyta på svampen.
Tillsätt grädde och vermouth och krydda med salt och peppar samt lite soja för färgens skull.
Låt såsen koka ihop till önskvärd konsistens.
Jag brukar använda en vid gryta eller stekpanna så går det fortare.
- Det behövs inget mjöl när du använder vispgrädde.
Smaka av såsen och tillsätt mer kryddor eller vermouth om du så önskar.
Om du tycker att såsen bli för tjock eller gräddig kan du späda med liten vatten. MUMS!
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
MUMS, jag håller med