Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Jag älskar svamp och denna sås är helt superb. Bjud gärna stekt kalkon och stekt kulpotatis till denna sås, godare middag kan man inte få. Tillbehör brysselkål och rödkål samt svartvinbärsgelé. MUMS!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra ur vattnet ur svampen genom att steka den i en stekpanna på medelgod värme utan fett.
  2. Tillsätt mycket smör och smörstek kantarellerna och den hackade löken tills du fått en bra stekyta på svampen. Tillsätt grädde och vermouth och krydda med salt och peppar samt lite soja för färgens skull. Låt såsen koka ihop till önskvärd konsistens. Jag brukar använda en vid gryta eller stekpanna så går det fortare.
  3. Det behövs inget mjöl när du använder vispgrädde. Smaka av såsen och tillsätt mer kryddor eller vermouth om du så önskar. Om du tycker att såsen bli för tjock eller gräddig kan du späda med liten vatten. MUMS!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Claes5 24 april 2010

    MUMS, jag håller med

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.