Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellsoppa

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jättegod soppa,man kan ta vilken svamp som helst(ätbar)

Ingredienser

Instruktioner

Skala rotsellerin och löken och finhacka dem. Skölj och strimla purjolöken. Fräs rotselleri och den gula löken i smör i en lite större kastrull. Strö över mjölet. Rör om. Späd med buljongen. Låt koka tills grönsakerna är mjuka ca 20 minuter. Skölj och skiva svampen. Lägg dem i soppan tillsammans med purjolöken. Tillsätt mjölken. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ät något gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.