Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellsoppa med messmör

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Superenkel och god kantarellsoppa, men går även att göra på blandsvamp tex. Toppa med skivad färsk salladslök så blir det extra gott.

Ingredienser

Instruktioner

Dela svampen i mindre bitar och stek dem i smör, i den gryta du tänker göra soppan i. Krydda med salt och peppar efter smak. Finhacka schalottenlöken och låt den fräsa med svampen en stund. Häll i det vita vinet och koka ihop. Red med mjölet och späd med ungefär hälften av vattnet, koka upp. Häll på resterande vatten, grädden, buljongtärningarna och messmör efter smak. Jag personligen vill att den precis ska anas. Smaka av med salt, vitpeppar och timjan. Jag använder ganska mycket vitpeppar så det blir lite bett i den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.