Här smaksätts kantarellsoppan med sherry och vilt- och kantarellfond. Serveras med västerbottens- och timjanstoast.
Instruktioner
- Fräs löken i lite av smöret och lägg i en kastrull. Fräs kantarellerna i resten av smöret tills de mjuknat och fått lite färg. Plocka ur några av dem till garnering och lägg resten i kastrullen med löken.
- Häll på vatten, fond, sherry, grädde samt 2 dl av mjölken. Låt koka ihop en stund och mixa sedan. Häll på resten av mjölken och mixa en liten stund till. Värm upp och smaka av med salt och vitpeppar. Häll upp i skålar, garnera med några kantareller och ev lite färsk timjan.
- Västerbottens- och timjantoast: Fördela västerbottensost och repad timjan på 4 skivor av bröden, salta och peppra och lägg på resterande skivor. Stek mackorna i smöret tills de blivit gyllenbruna och frasiga på båda sidor. Skär bort kanterna och dela bröden diagonalt.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar