Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler med rotmos och kaprissås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Traditionell kassler med nygamla tillbehör, rotmos och kaprissås. En riktigt god kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva kasslern. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna. Strö över persilja.
  2. Skala potatis och rötter. Skär potatisen i stora tärningar, rötterna i små. Koka upp vatten och salt. Lägg i alltsammans och låt koka tills rötterna är väl mjuka, 20-30 minuter. Häll av och ta vara på kokspadet.
  3. Mosa allt med en potatismosstöt, det ska vara grovstött. Rör ev ner lite kokspad om moset känns kompakt. Salta och peppra efter smak.
  4. Skala och finhacka löken. Koka den i buljongen. Tillsätt iMat och majsstärkelse eller potatismjöl under omrörning. Koka några minuter. Lägg i kapris. Hetta upp igen.
  5. Koka borccolibuketterna i lättsaltat vatten.
  6. Servera kasslern med rotmos, kaprissås och broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.