Traditionell kassler med nygamla tillbehör, rotmos och kaprissås. En riktigt god kombination.
Instruktioner
- Skiva kasslern. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna. Strö över persilja.
- Skala potatis och rötter. Skär potatisen i stora tärningar, rötterna i små. Koka upp vatten och salt. Lägg i alltsammans och låt koka tills rötterna är väl mjuka, 20-30 minuter.
Häll av och ta vara på kokspadet.
- Mosa allt med en potatismosstöt, det ska vara grovstött.
Rör ev ner lite kokspad om moset känns kompakt.
Salta och peppra efter smak.
- Skala och finhacka löken. Koka den i buljongen. Tillsätt iMat och majsstärkelse eller potatismjöl under omrörning.
Koka några minuter. Lägg i kapris. Hetta upp igen.
- Koka borccolibuketterna i lättsaltat vatten.
- Servera kasslern med rotmos, kaprissås och broccoli.
Publicerat den
28 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar