Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelläppelpaj med kardemumma

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Formarna ska vara cirka 10 centimeter i diameter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur: 200 grader
  2. Lägg vetemjöl, smör i bitar och knäckt ägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en degboll bildas.
  3. Dela degen i sex delar och tryck ut i sex pajformar med löstagbar botten, cirka 10 centimeter i diameter. Ställ in i kylen 30 minuter. Förgrädda pajskalen, cirka 8 minuter.
  4. Skala, dela och kärna ur äpplen. Skär dem i tunna klyftor. Smält smör och socker i en kastrull. Rör om och låt blandningen få en ljusbrun färg. Lägg ner äppelklyftorna och låt de sjuda en stund. Lyft upp klyftorna (låt sockerkaramellen vara kvar i kastrullen) och fördela i pajskalen.
  5. Tillsätt den kondenserade mjölken och kardemumma i karamellen och låt den sjud under omrörning 5 minuter.
  6. Vispa äggen och tillsätt dem och rör om. Fördela blandningen över äppelklyftorna och grädda pajerna i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Dekorera med mynta eller citronmeliss.
  7. Servera med lättvispad grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • monfo 17 mars 2009

    Jättegod, men jag gjorde en storpaj istället, gick lika bra. Påminner mer om en bakelse enligt mig. Smaksätt gärna grädden.

  • evelynj 25 september 2014

    Måste man inte koka den kondenserade mjölken först? sign Matklubbenprenumerant

  • Hoja 25 september 2014

    Verkar gott, men undrar detsamma, om det ska vara vanlig kondenserad mjölk. Eller om man ska koka burken först, Eller om det är färdigköpt karamelliserad mjölk på burk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.