Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamellglass med limehallon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En av de absolut godaste hemmagjorda glassarna! Oftast föredrar jag något chokladigt till efterrätt, men detta är ett fullgott substitut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Vispa vaniljvispet fluffigt. 2. Blanda lite av vaniljvispet med messmöret och vaniljsockret och vänd sedan försiktigt ner i resten av vaniljvispet. 3. Täck en form, ca 12x15 cm, med plastfolie och häll över smeten i formen. 4. Låt glassen frysa i minst 5 timmar.
  2. 5. Rengör limen noga och riv sedan skalet fint, utan att få med det vita. 6. Blanda lime med strösockret. 7. Tina hallonen i mikron så att de blir lite varma. 8. Lyft ut glassen från formen. Dekorera med rikligt med hallon och strö sist över de sockrade limeskalen.
  3. Servera och njuuuut! Låt gärna gästerna gissa ingredienserna :-)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.