Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserad rödlök

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Sötma och syra får löken att lyfta. Karamelliserad lök passar lika bra på smörrebrödet eller med en god ost som kompanjon till en saftig köttbit. Förvaras i en burk i kylen upp två veckor.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skär löken i klyftor. Lägg i en stor plastpåse och dela klyftorna med fingrarna. Blanda socker och vinäger i en skål. När sockret blandats ut – häll i oljan, salt och peppar. Häll vinägretten över löken och skaka platstpåsen ordentligt. Häll ut i en långpanna och ugnstek på 175 grader i 45 minuter. Rör om löken ungefär vart tionde minut så den blir jämnt stekt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.