Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserade vindruvor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bra för den som vill vara lite extra "nyttig" men ändå vill ha något sött.

Ingredienser

Instruktioner

Plocka druvorna och trä dem på ett spett som du ställer i kylskåpet. Koka socker, vatten och ättika i ca 20 minuter utan att röra i kastrullen. Skumma bort ev skum från ytan. Sätt ett lock på "glänt" på kastrullen. Kyl ner kastrullen genom att ställa den i kallt vatten några sekunder. Gör ett karamellprov: doppa en sked i karamellen och kyl den med kallt vatten. Om karamellen blir hård är den färdig, annars får den koka vidare. Ringla karamellen över druvorna, strössla över de hackade hasselnötterna och ställ dem därefter kallt tills de ska ätas. Lite pyssel men väl värt mödan!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.