- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Har man varit i Kina, så älskar man oftast maten - oavsett om den är söt, syrlig och stark från de södra delarna eller mildare och mustig från de norra delarna.
Det här är min version av en kantonesisk rätt - karamelliserat sidfläsk i en söt-stark sås.
Instruktioner
- Följ anvisningarna på förpackningen för att koka riset. När riset står på spisen, gör följande moment:
- Finhacka chilin och ingefäran, lägg åt sidan
- Finhacka vitlöken (alt använd vitlökspress.), lägg åt sidan
- Krossa szechuanpepparen och stjärnanisen i en mortel, lägg åt sidan. Grovtärna sidfläsket och blanda med den krossade Szechuanpepparn, stjärnanisen och de torkade chiliflingorna. Lägg åt sidan.
- Bryn fläsktärningarna i omgångar i olja, lägg åt sidan vartefter fläsket blir brynt.
- Lägg tillbaks allt det tärnade och brynta fläsket i grytan. Häll vatten, risvinäger och socker i grytan.
- Tillsätt den finhackade chilin, vitlöken, ingefäran, kanelstången, den torkade frukten och sojan. Rör om och låt koka på svag värme under lock i cirka 25 minuter tills vätskan har reducerats till en tredjedel.
- Smaka av och salta vid behov.
- Servera med det kokta jasminriset, garnera med koriandern
Publicerat den
31 juli 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt gott! Tack för smakupplevelsen!
Hur kan man skriva 1 dl strösocker, jag gick på det utan att tänka och fy fan så illa det smakade. inga andra smaker kom ju fram!