Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamellkrämskakor

 
Skriv ut

Caramel Cream Cookies är gjord på brunt socker smälter fint in i den ljusbruna fyllningen och tillsammans skapar de en god smakkombination. Värt ett försök!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop smör, brunt socker och vanligt socker till det slät och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och äggula och vispa väl. Häll sist i mjöl och blanda tills det blir en deg. Linda in degen i plast och låt stå i kylen i 1-2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Rulla lagomt stora bollar och lägg dem på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Platta till bollarna med en gaffel eller ett glas (täck botten av glaset med plast annars fastnar cookien), de ska vara ca 2 cm höga efter att du plattat till dem.
  4. Stoppa in plåten i ugnen i 8-10 minuter, ungefär tills kakorna börjar bli ljus bruna runt kanterna. Ta sedan bort hela bakplåtspappret från långpannan (var försiktigt, de är väldigt mjuka och kan gå sönder väldigt lätt innan de svalnat) och låt dem svalna.
  5. Fyllning: Smält smöret på låg värme i en kastrull tills smöret börjar bli brunt (var försiktig, smöret kan brännas väldigt snabbt eller bli alldeles för mörkt). Ta sedan bort kastrullen från spisen.
  6. Blanda i florsocker, vanilj och grädde tills du får en tjock konsistens. Ta en cookie och bred över lite fyllning och lägg slutligen på en till cookie.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.