Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamellpopcorn med lakrits

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Karamell + lakrits + popcorn, tre saker som är sjukt goda var för sig. Tänk då hur bra det blir om du lägger samman alltihop. Eller hur? Dessa popcorn är jättegoda att servera till glass eller dekoration på en tårta eller kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Poppa popcornen i en kastrull och salta lätt. Ställ åt sidan.
  2. Smält sockret i en panna på medelvärme och lägg i 30 g av smöret när sockret smält. Rör om lite försiktigt tills smöret helt smält samman med sockret. Häll i popcornen och blanda runt dem ordentligt så sockret täcker dem alla.
  3. Lägg då i det sista smöret (10 g) och rör runt. Häll upp dem på ett bakplåtspapper och separera dem med en slev. Pudra över ca 1-2 tsk lakritspulver. Låt dem svalna och pilla isär dem försiktigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.