Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemumma- och sockerdoppade bullar med tranbär

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Saftiga bullar fyllda med tranbär och mandelmassa - så gott! Bullarna går utmärkt att frysa, men vänta med att doppa dem i kardemumma- och socker till strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt smör, ägg, socker, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig, gärna i hushållsmaskin, ca 15 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Fyllning 1: Lägg tranbär och socker i en kastrull. Småkoka ca 15 minuter till en sylt. Låt kallna.
  4. Fyllning 2: Vispa ihop mandelmassa och smör, gärna med elvisp.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en avlång platta, ca 40x60 cm. Bred över mandelmassefyllningen och fördela tranbärssylten över. Vik över degen på längden.
  6. Kavla lätt och skär degen i ca 2 cm breda remsor och forma till knutar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
  9. Blanda socker och stött kardemumma. Pensla bullarna en i taget med smält smör och doppa dem i sockerblandningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.