Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabröd

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Rörde ihop ett bröd som snabbt blev en favorit. I sin enkelhet kanongott med ost och kanske en stor kopp te eller mjölk ;)

Ingredienser

Instruktioner

Lös upp jästen i en bunke med vattnet. Tillsätt fil, rapsolja, kardemumma, salt, linfrö och russin. Rör om. Tillsätt grahams-, lant- och vetemjöl. Om du använder maskin låt maskinen knåda ihop degen ordentligt 4-5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk 2 tim. Därefter stjäper du upp degen på mjölat bord och arbetar den hastigt och lätt. Forma till tre bröd, gärna i brödform. Låt bröden jäsa i 45 min-1 tim. Grädda lågt i 15 min 250 grader. Knacka på brödet, om det är ihåligt är det klart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.