Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabröd

 
Skriv ut

Perfekt att göra i långpannan. Mycket god smak på brödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i smöret. Värm mjölken fingervarmt och tillsätt i jästen. Låt det lösa sig ordentligt innan Du tillsätter övriga ingredienser. Spara någon dl av mjölet till utbakningen. Låt dem jäsa under duk i ca 30 minuter.
  2. Kavla ut till storlek som en långpanna och skär eller sporra ut bitar som är ungefär 5 x 10 cm. Lägg på bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare ca 30 minuter.
  3. Stick hål jämnt fördelade över bröden med en gaffel och grädda längst ner i ugnen på 225 grader i ca 10-12 minuter. Låt svalna ordentligt innan Du äter dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.