Lättbakade bullar med en härlig fyllning av mandelmassa och smör. Degen jäses i 15 minuter, sen bakas den ut, garneras och därefter jäses bullarna 1 timme.
Instruktioner
- Smält margarinet , slå i mjölk och grädde. Låt vätskan bli fingervarm.
Rör ut jästen med sirapen i en bunke.
Tillsätt vätskan, salt, kardemumma och bakpulver väl blandat med mjölet.
- Arbeta ihop en smidig deg.
Låt jäsa 15 minuter.
- Gör under tiden fyllningen.
Riv mandelmassan grovt och blanda ihop alla ingredienser.
- Kavla ut degen till en avlång platta.
Bred på fyllningen och rulla ihop.
Skär rullen i lagoma bitar och lägg i bakformar.
- Vispa upp ägget och pensla bullarna.
Strö på pärlsocker och lite av kanel- och sockerblandningen.
- Låt stå och jäsa utan bakduk ca: 1 timme.
- Grädda i 250° i ca 6-8 minuter.
Publicerat den
7 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergoda blev dom .. Tack för detta ..
Toppengoda bullar. Jag brukar inte äta fikabröd men dom här fick mej knäsvag. Kommer att bakas många gånger till gubben. Han blev lika förtjust som jag.
Supergoda!!!!