Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabullar med vaniljkrämsfyllning

(1 kommentar)  
Kardemummabullar med vaniljkrämsfyllning Kardemummabullar med vaniljkrämsfyllning Kardemummabullar med vaniljkrämsfyllning
Skriv ut

Jätteenkelt att snabbt förändra vanliga kardemummabullar till bullar med vaniljkrämsfyllning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sedan mjölken. Låt blandningen bli 37 grader. Häll sedan över jästen och rör degen slät antingen för hand eller i en matberedare.
  2. Tillsätt sedan salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet och blanda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  3. Medan degen jäser så blanda ingrediensernatill fyllningen till en smidig röra och ställ åt sidan. Blanda även vaniljkrämen slät och ställ i kylen.
  4. När degen jäst färdig så dela den på mitten och kavla ut i två omgångar. Kavla till en rektangel. Bred på fyllningen och gör till bullar. Jag brukar lägga degen dubbel och skära smala remsor som jag tvinnar runt fingret för att få godare, saftigare bullar istället för att lägga i pappersformar.
  5. Låt sedan jäsa i 30 minuter igen.
  6. När bullarna jäst klart så lägg vaniljkrämen i en sprits och tryck ner spritsen i mitten av bullen och tryck ut lite vaniljkräm. Pensla sedan med ägg och strö över pärlsocker.
  7. Grädda cirka 10-15 min i ugn på 225 grader tills de fått fin färg!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jimboz 21 juli 2010

    Nu har jag bakat dessa balla bullar och dom blev fantastiska..Jag gillar stora buns så det blev 19 kraftigt överviktiga bullisar.. Luktar gott i hela huset :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.