Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummamaränger med jordgubbskräm

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Du kan inte tro det men i mikrovågsugnen gör du 12 maränger med bara 1 äggvita, och dessutom gräddar du 2 stycken på bara 1 minut. Det är sant, prova! Vill du inte göra egna kan du köpa färdig marängbotten och lägg krämen på den istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kardemummamaränger: Vispa äggvitan till lätt skum och blanda ner florsockret och kardemumman. Forma till en längd och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla varje bit till en kula. Klipp till ett bakplåtspapper så att de passar glastallriken i mikron.
  2. Lägg 2 kulor glest och kör på full effekt ca 1 minut. De pöser upp väldigt mycket och sedan sjunker de ihop lite och då brukar de vara färdiga. Ta ut papperet och fortsätt grädda resten. Låt marängerna kallna.
  3. Jordgubbskräm: Vispa grädde och mascarpone till en fast kräm. Mosa jordgubbarna lätt med en gaffel. Strax före serveringen rör du ner jordgubbarna i krämen.
  4. Fördela krämen på marängerna och garnera med jordgubbar. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.