Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummaparfait med rabarberkompott

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den syrliga rabarbern är en perfekt smak till den lena och milda kardemummaparfaiten. Det är viktigt att använda hela kardemummakärnor och själv stöta eller mala dem. Med färdigmald blir det inte lika gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker tills det blir riktigt pösigt. Tillsätt nystött kardemumma. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i äggvispet. Häll upp i portionsformar eller i en stor form. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
  2. Skiva rabarbern i 2 cm långa bitar. Koka upp dem med vatten och socker, koka några minuter utan lock tills de börjar mjukna. Kyl kompotten.
  3. Låt kardemummaparfaiten temperera en stund i rumstemperatur före servering och servera den tillsammans med rabarberkompotten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.