Instruktioner
Smula jästen i en bunke. smält margarin och tillsätt mjölk värm till fingervärme. Lös upp jästen i spadet, tillsätt allt spad , salt och mjölet. Arbeta degen kraftigt, degen ska vara ganska lös. Strö över ett tunt lager mjöl och låt jäsa i 30 minuter.
Rör margarin, socker och kardemumma till en porös smet och tillsätt hjorthornssaltet. Blanda ner smeten i den uppjästa degen, arbeta den smidig. Arbeta degen på bakbord, den ska fortfarande vara ganska lös.Dela degen i 5 delar forma dom till längder, skär längderna i lika stora bitar och rulla till bullar lägg dom på bakpappersklädd plåt. Låt dom jäsa väl ca 1 timme. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter, låt dom kallna på galler.
Klyv bullarna med en gaffel eller en kniv lägg tillbaka dom på plåt och rosta dom i 225 grader mitt i ugnen i 4-5 minuter.
Sänk värmen till 75 grader och torka skorporna i 4-5 timmar och se till att de är helt torra. Ha luckan lite på glänt medan de torkar.